![]() |
Adamek przestępcą? - Wersja do druku +- Forum - BOKSER.ORG (http://forum.bokser.org) +-- Dział: O BOKSIE SŁÓW KILKA (/forum-5.html) +--- Dział: Aktualności (/forum-27.html) +--- Wątek: Adamek przestępcą? (/thread-3189.html) |
Adamek przestępcą? - Hugo - 15-05-2017 03:38 PM Jak podaje Onet: "Do prokuratury w Warszawie wpłynęło dziś zawiadomienie o popełnieniu przestępstwa przez boksera Tomasza Adamka. Jako gość w programie Kuby Wojewódzkiego Adamek wypowiedział kontrowersyjne słowa o "dyscyplinie w domu" oraz zażartował, że kobiety "trzeba lać". Zareagował na to Ośrodek Monitorowania Zachowań Rasistowskich i Ksenofobicznych. – Przesłaliśmy zawiadomienie zgodnie z miejscem popełnienia przestępstwa – powiedział Onetowi Rafał Gaweł z Ośrodka Monitorowania Zachowań Rasistowskich i Ksenofobicznych. – Uważamy, że Adamek może być, kim chce – może być rasistą, ksenofobem, lubić lub nie lubić kobiet – to nas nie obchodzi. Ale w momencie, gdy publicznie, za pomocą środków masowego przekazu, podżega do bicia kogokolwiek, bo tak rozumiemy słowa "trzeba lać", to nie zgadzamy się na to – podkreśla Gaweł. – Uważamy, że bicie kogokolwiek, zwłaszcza kobiet, to coś, z czym należy walczyć, a nie afirmować tego w telewizji – dodaje. Bokser Tomasz Adamek był gościem programu Kuby Wojewódzkiego w TVN. W rozmowie z prowadzącym mówił m.in.: Nie ma takiej opcji, żeby córka spotykała się z nie-Polakiem. Ma chłopaka, syna kolegi. Sam pozwoliłem. – Młodsza córka nie lubi czarnych. Powiedziała mi: tato, dobrze wybrałeś siostrze chłopaka. Mnie też musisz wybrać. Póki córki są w domu, tata musi mówić, co mają robić – oznajmił pięściarz. – Córki wiedzą, co mają robić. Żona też. Ja żonę szanuję, ale musi być dyscyplina w domu – stwierdził Adamek. Gdy Wojewódzki wypytywał drugą z zaproszonych gości, wokalistkę Natalię Nykiel, czy w domu gotuje i sprząta, a ta odpowiedziała, że jest bałaganiarą, Adamek, przy aplauzie widowni i salwach śmiechu prowadzącego, powiedział: trzeba lać. W kontekście jego pozostałych wypowiedzi, te słowa wiele osób odebrało jako afirmację przemocy domowej. Wczoraj Ośrodek Monitorowania Zachowań Rasistowskich i Ksenofobicznych poinformował na Facebooku, że złoży zawiadomienie o popełnieniu przestępstwa. Dziś wpłynęło ono do warszawskiej prokuratury" Osobiście też uważam, że trzeba lać i patrzeć, czy równo puchnie. Tych idiotów, którzy oskarżyli Adamka. RE: Adamek przestępcą? - Martin - 15-05-2017 03:52 PM Ja pierdole.....co za czasy. Poziom debilizmu w społeczeństwie osiąga szczyt, nie....już osiągnął. RE: Adamek przestępcą? - RSC-2 - 15-05-2017 04:34 PM Każdy kto choc trochę zna życiorys Gawła nie może traktowa tego gościa , oraz jego "stowarzyszenia" poważnie. W internecie jest pełno artykułów o Rafale Gawle. RE: Adamek przestępcą? - Wilczekstepowy - 15-05-2017 05:32 PM Adamek to zwykły katolicki talib. Jak najbardziej zgadzam się, że takie osoby powinny być eliminowane z życia publicznego lecz niestety jest już na to za późno gdyż życie publiczne opanowali właśnie tacy, jak on. RE: Adamek przestępcą? - Joker - 15-05-2017 05:37 PM Krótka piłka wilczek,dobrze się stało że ktoś podjeba* Tomka? W życiu publicznym przeważają zaś lewackie scierwa,moim skromnym zdaniem oczywiście ![]() RE: Adamek przestępcą? - Hugo - 15-05-2017 06:03 PM Adamek to katol, ale ma prawo do swoich poglądów, tak jak każdy wolny człowiek. Dlaczego takie finansowane z zagranicy indywidua jak ten Gaweł chcą kneblować usta wszystkim niepoprawnym politycznie? Jak Arab bije kobietę, albo Murzyn współżyje z 11-latką to jest O.K., bo to jest w ramach ich "kultury". Ale jak biały mężczyzna powie coś minimalnie odbiegającego od narzuconych przez lewackich pederastów norm, to od razu robią z niego ksenofoba albo pedofila. RE: Adamek przestępcą? - redd - 15-05-2017 06:20 PM Ogólnie Talibów, czy z lewa, czy z prawa nie lubię. W ich światopoglądzie zazwyczaj wszystko sprowadza się od ujednolicenia każdego wedle ich kryteriów, które zazwyczaj lubią tonąć w hipokryzji i półprawdach, na pohybel zdrowemu rozsądkowi. W tym przypadku jednak mamy do czynienia z robieniem afery z byle czego. Adamek, który żadnym tam orłem intelektu nie jest, rzucił czerstwym żartem (w ogólnie czerstwym programie), a jakiś tam lewacki kretyn złożył za to na niego donos, co jest oczywiście przerostem formy nad treścią. RE: Adamek przestępcą? - Wilczekstepowy - 15-05-2017 07:16 PM Właśnie, jakby powiedział to muzułmanin to by było wielkie larum, że takie "ścierwa" sprowadzamy do siebie, zapraszamy na gale, itp., itd. Wydawać by się mogło, że o biciu kobiet w XXI wieku można jedynie dyskutować na pustyniach Arabii Saudyjskiej, Afganistanu czy Iranu. W Polsce, zarówno w narodzie, jak i w religii chrześcijańskiej nigdy nie było przyzwolenia na bicie czy gwałty kobiet, tak jak to zasugerował inny guru niektórych userów z tego forum. Tacy ludzie niczym się nie różnią od ścierw muzułmańskich. Dosłownie niczym! Teraz rozumiem, że "Prawdziwi Polacy" nie chcą tutaj muzułmanów dlatego, że ich kultura jest zła i podlejsza od "naszej" ale, że ci im zrobią konkurencję w napierdalaniu kobiet i zniewalaniu córek. Ale jedno jest dobre, że Hugo poruszył ten temat. W końcu część z was ujawniła swoją prawdziwą twarz. Był czas, że jak wpadłem tutaj na forum - tak się złożyło, że niemalże w tym samym czasie razem z Wietnamem (ktoś pamięta pierwszy nick Wietnama? ![]() Za wspólne mile spędzone chwile dziękuję, za złe przepraszam. Teraz idę pisać do Gogoliusa aby zlikwidował moje konto. Mam nadzieję, że uszanuje moją prośbę. RE: Adamek przestępcą? - redd - 15-05-2017 08:02 PM @Wilczek Nikt tu nie napisał, że pochwala bicie kobiet. Raczej chodzi o to, że pod absurd można podpiąć składanie pozwów w sytuacji, gdy ktoś używa żartu, choćby ten był niskich lotów i niesmaczny. A z tego co czytałem, wypowiedź Adamka miała taki charakter i oczywiście można to krytykować, ale czy od razu składać pozew? O ile nie przepadam z Adamkiem, ani wszelakimi skamielinami mentalnymi, tak ze względu na kontekst wypowiedzianych przez niego słów, nie brałbym ich śmiertelnie serio. Z kolei proces rozpoczęty przez Polsat pt. ocieplanie wizerunku Tomasza Adamka chyba właśnie spełzł na niczym. I mam nadzieję, że jednak zostaniesz na forum, bo, moim zdaniem, nie miał tu miejsce żaden coming out ludzi aprobujących przemoc (pomijając już sam wątek boksu zawodowego ![]() RE: Adamek przestępcą? - Martin - 15-05-2017 08:17 PM Jaki jest Adamek i jakie posiada poglądy to wszyscy wiemy, ze jest katolem w najgorszym tego słowa znaczeniu tez wiadomo, ale ściganie go prokuratorem za wypowiedziane słowa "trzeba lać" w programie rozrywkowym zakrawa na kpinę. Nawet jeśli był to kiepski żart. Niedługo już w ogóle nie będzie się można odezwać na żaden temat bo będą wsadzać do więzienia... @Wilczek Nikt z nas (tak myślę, ale wypowiadam się tylko za siebie) nie pochwala bicia kobiet jeśli tak to zrozumiałeś to prostuje. Chodzi jedynie o wolność wypowiedzi i wyrażania poglądów ( a ze niektórzy mają poglądy głupie lub skrajne to już odrębna kwestia...). |