![]() |
Szpilka - Jennings - Wersja do druku +- Forum - BOKSER.ORG (http://forum.bokser.org) +-- Dział: O BOKSIE SŁÓW KILKA (/forum-5.html) +--- Dział: Nadchodzące pojedynki (gale) (/forum-19.html) +--- Wątek: Szpilka - Jennings (/thread-1571.html) |
RE: Szpilka - Jennings - szalonyAli - 22-12-2013 09:40 PM Kevin Johnson sparingpartnerem Szpilki .Wybór dość dobry .Johnson ma spore doświadczenie i podobnie jak Jennigs ma spory zasięg rąk (208 cm. ) przy wzroście 191 cm. Na pewno sparingi wyjdą Arturowi na dobre. RE: Szpilka - Jennings - Sander - 22-12-2013 10:10 PM Tyle, że Johnson jest w beznadziejnej formie co widzieliśmy w walce z Hammerem no ale zawsze coś. RE: Szpilka - Jennings - szalonyAli - 22-12-2013 11:22 PM No może i tak .Ale swoją drogą trudno jest znaleźć solidnego boksera o podobnym proporcjach jak Jennnings .Zazwyczaj , jeśli bokser dysponuje zasięgiem tą w granicach 2,10 to mierzy ponad 2 metry .Niech Szpilka pouczy się trochę na Johnsonie .Dla Szpilki było by dobrze ,gdyby Johnson dawał z siebie jak najwięcej , ale wiadomo Jego dyspozycja pozostawia wiele do życzenia .Szpila zdaje Sobie sprawę ,że Musi pracować nad szybkością i skracać dystans i zapewne będzie się przygotowywał się głównie pod tym kątem.No cóż na pewno Artur solidnie przepracowuje okres przygotowawczy. Można mieć jednak obawy o gardę i wytrzymałość polaka .Wiadomo Artur prędzej czy później spóźni się z gardą,odsłoni się rywalowi ,będzie nie dokładnie wracał do obrony po akcji ofensywnej(zakładam ,że Szpila będzie próbował być stroną atakującą ) i narazi się na kontry Jenningsa .Amerykanin nie dysponuje jakimś potężnym pojedynczym ciosem , ale może takim akcjami po prostu przejmowac kontrolę nad sytuację w ringu . RE: Szpilka - Jennings - Splint3rPL - 26-12-2013 08:18 PM Kurde... dawno już nie czekałem tak na żadną walkę. Ostatnio chyba na Adamek - Klitschko. Czego by o Szpilce nie mówić, budzi emocje. Popełnia błędy, przyjmuje ciosy, ale jednocześnie sam nokautuje rywali. Jest dość nieprzewidywalny i po prostu efektowny. A ja nie będę się oszukiwał - od szachów wolę ringowe wojny. Wydaje mi się, ze Artur jest tym, kto może je fundować. Przygotowany będzie na pewno solidnie. Sparingpartnerów też ma całkiem niezłych z tego co widać. Teraz tylko wyjść do ringu i skopać Jenningsowi dupę. Łatwo nie będzie, ale szansa jest całkiem spora. RE: Szpilka - Jennings - Joker - 26-12-2013 08:23 PM Szpilka: - Od trzech lat nie piję nawet piwa. Nawet czekoladki z alkoholem nie zjem! Za to każdego dnia robię trzysta pompek, o którejkolwiek godzinie nie wróciłbym do domu. Nie ma odpuszczania! *** 300 pompek? aha... RE: Szpilka - Jennings - kubala1122331 - 26-12-2013 11:26 PM No ja również bardzo czekam na tą walkę, bo to są jednak te pojedynki, które wywołują największe emocje. Brawa dla Artura, że naprawdę nie pęka, widać, że jeśli naprawdę chce się walczyć z solidnymi rywalami na wielkich galach, to nie ma z tym problemu. Trzeba tylko chcieć, a nie gadać, że się chce, a jak się dostanie propozycję to chować głowę w piasek. Osobiście Artura nie lubię i raczej nie chciałbym mieć do czynienia z takimi ludźmi prywatnie, ale trzymam kciuki, tym bardziej, że jako jeden z niewielu polskich pięściarzy pokazuje, że ma jaja. Ogólnie fajny weekend będzie, bo zobaczymy sporo świetnych walk (w piątek choćby Majewski - Stevens), a ten pojedynek nakręca jeszcze bardziej. A szanse? Ja atutów Szpilki nie widzę za bardzo, ale to jest boks, to jest sport, może uda się coś ugrać, a Szpila wykrzesa z siebie najwięcej i pokaże, że jest ponadprzeciętnym bokserem? Oby. Czytam również, że potencjalnym rywalem Szpili (jeśli wygra) byłby zwycięzca pojedynku Perez - Takam. Mam nadzieję więc, że Artur udowodni, że nadaje się do walk za oceanem, bo możliwość rywalizacji z takim Perezem byłaby chyba jeszcze większym wydarzeniem niż spotkanie z Jenningsem. RE: Szpilka - Jennings - RedHawk - 27-12-2013 10:36 AM Artur zapewnił mnie w prywatnej rozmowie, że cały czas pracują nad obroną z trenerem i 25 stycznia ludzie będą zaskoczeni ![]() RE: Szpilka - Jennings - Martin - 27-12-2013 12:09 PM Wszystko i tak jak zwykle zweryfikuje ring. Ja cały czas oceniam to na 50/50 choć jestem tutaj w mniejszości. Podobnie jak Wy liczę na emocjonującą walkę i prawdziwą ringową wojnę! Już krócej niż miesiąc ![]() RE: Szpilka - Jennings - Sander - 27-12-2013 12:56 PM Świetna robota @Splinter, bardzo dobre promo. RE: Szpilka - Jennings - Mastrangelo - 27-12-2013 02:23 PM Do Vica Darchinyana mu jeszcze trochę z tymi pompkami brakuje ale dobre i to ![]() |