Piłka nożna ogólnie
|
10-03-2017, 09:45 PM
|
|||
|
|||
RE: Piłka nożna ogólnie
Rumak to najlepsze, co mogło się wam trafić. Ja sam nie wiem, czy go trochę nie przeceniam, ale wydaje mi się, że on naprawdę wiele potrafi. W Lechu wielu wspomina go jako najgorszego trenera w tym wieku, a ja analizowałem to na wszystkie możliwe sposoby i nie mam pojęcia skąd ten wniosek. OK, w pucharach była kompromitacja na każdym kroku, ale to on przez trzy lata zapewniał Lechowi pewne i solidne miejsce w środku tabeli, to on wprowadził do drużyny Kędziorę, Linetty'ego czy Kownackiego, z których obecnie korzysta nawet Bjelica. Te puchaty to wyrzut na sumieniu, ale trzy lata pracy Rumaka oceniam 3.5/6.
Urban to z kolei najgorsze, co wam się mogło trafić. Gość zbudował karierę na mistrzostwie z Legią, kiedy miał taki skład, że pierwszy lepszy trener powtórzyłby to osiągnięcie. Inne kluby? Lubin - o mały włos spadłby z nim z ligi, gdyby sterów w końcu nie przejął Bajor; Osasuna - również walka o utrzymanie, a po odejściu Janka awans, no i Lech - fajnie wyszedł z kryzysu, ale jak przyszło samemu przygotować drużynę, było bardzo źle. O zarządzaniu/transferach w Śląsku to nawet nie wspomnę, bo to śmiech na sali. Swoją drogą co jest nie tak z Matyskiem? Co oglądam z nim wywiad, gada o tym, że Śląsk będzie "polski", że teraz będzie stawiał na Polaków. Przychodzą transfery. Są wszyscy... tylko nie Polak ![]() Lech 3:1, pięknie! Utrzymać to koniecznie i za tydzień w Poznaniu nie zaprzepaścić tego startu w meczu z fatalną Łęczną. |
|||
« Starszy wątek | Nowszy wątek »
|
Użytkownicy przeglądający ten wątek: 50 gości