Floyd Mayweather, Jr.
|
28-01-2013, 04:20 PM
|
|||
|
|||
RE: Floyd Mayweather, Jr.
@Jerome
Rozmijamy się zdecydowanie. Sens tego co napisałem do Metzgera jest nico inny niż to, o czym Ty piszesz. Metzger twierdzi ,że aby Alvarez zarobił dobrą kasę musi jak najszybciej zawalczyć z Mayweatherem ,bo tylko walka z nim zapewni mu wysokie zarobki, i że musi się śpieszyć dopóki Mayweather chciałby i mógłby z nim zawalczyć. Ja tej teorii nie popieram i uważam ,że jest dokładnie odwrotnie. Abyś zrozumiał jakie ja mam argumenty na poparcie swojej tezy przedstawię to na przykładach. Walka Mayweather- Alvarez Przypuszczam,że ze względu na obecność Mayweathera suma do podziału może wynieść 40 mln USD Ale wtedy Mayweather zapewni sobie 38 mln USD , a Alvarezowi odstąpi 2 mln USD. Natomiast w przypadku ,gdyby Mayweather nagle zakończył karierę, a Alvarez hipotetycznie zakontraktował walkę np. z Bradleyem. Wtedy pula nagród będzie o wiele mniejsza i wyniesie 6 mln USD Ale podział będzie 50% na 50% i wtedy Alvarez zarobi 3 mln USD czyli więcej niż przy pomocy Mayweathera. Chciałem jedynie pokazać, że dla Alvareza , Mayweather nie jest katalizatorem do zarabiania pieniędzy, ponieważ Alvarez ma zbyt małą siłę przebicia ,aby kosztem Mayweathera zarobić bardzo dużą kasę , a jest już na tyle silny ,że może zapewnić sobie niezłe pieniądze za walkę z innym mistrzem świata niż Mayweather. |
|||
« Starszy wątek | Nowszy wątek »
|
Użytkownicy przeglądający ten wątek: 12 gości