Leo Santa Cruz vs Carl Frampton
|
22-07-2016, 02:42 PM
|
|||
|
|||
RE: Leo Santa Cruz vs Carl Frampton
O ile nie przepadam za Santa Cruzem, tak upatruję w nim faworyta. Tak jak moi przedmówcy, uważam że styl Meksykanina będzie bardzo niewygodny dla Framptona. Nie sądzę też, że Irlandczyka stać na uciekanie / sprytny boks z Leo. W końcu stanie i podejmie konfrontację, ale gdy Santa Cruz rozkręci maszynkę, to jego rywale mają problem. Nie sądzę też, by Frampton bił tak mocno, by zniechęcić rywala do otwartych ataków. Myślę, że nawet na ciosy proste Leo dadzą się Framptonowi we znaki. O ile wolałbym jego wygraną, tak obstawiam 60:40 dla Santa Cruza.
Co do innych walk, to Rabczenka vs Harrison średnio mnie kręci. Tak jak @Hugo napisał, Białorusin jest b. solidny, ale jego boks nie porywa. Harrison to bokser dosyć dynamiczny i mocno bijący, ale też prosty i niedoświadczony. Dosyć boleśnie W. Nelson wskazał mu jego obecne miejsce w szeregu. Z racji na style obydwóch pięściarzy, można spodziewać się solidnej bitki, ale dobrego boksu już raczej mniej. Garcia vs Rojas też mnie nie grzeje. Nawet nie wiedziałem, że to o tego Rojasa chodzi (czyli dawnego mistrza WBC w piórkowej), tylko o jakiegoś średniaka, który po prostu tak samo się nazywa. Rojas kiedyś był bardzo dobry (jakieś 7,8 lat temu). Jeszcze 4 lata temu dał naprawdę dobry bój wtedy b. groźnemu Jhonny'emu Gonzalezowi. Niby warto by było zobaczyć Garcię po powrocie, ale wolałby by zestawiono go z jakimś naturalnym 140 lbs, choćby z pogranicza II / III ligi, niż z weteranem walczącym grubo powyżej limitu, w którym był najlepszy. Malignaggi vs Bracero wydaje mi się niezłym zestawieniem, choć walczą weterani - spodziewam się zaciętej rywalizacji. Redkacz vs Farmer - zdecydowanie b. fajne zestawienie. Farmer boksuje bardzo przyjemnie dla oka. Trochę brakuje mu ciosu, ale jego technika, poruszanie, zdolności ofensywne i defensywne to naprawdę fajna rzecz do oglądania. Ma chłopak potencjał. Redkacz to solidniak z niezłym ciosem, ale to tyle / aż tyle. Myślę, że ślisko boksujący Farmer będzie bardzo mu nie pasował stylowo. Stawiam na pewną wygraną Amerykanina na punkty. |
|||
« Starszy wątek | Nowszy wątek »
|
Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości