Ankieta: Kto wygra walkę wieczoru? Ankieta jest zamknięta. |
|||
Spence na punkty | ![]() ![]() ![]() |
3 | 21.43% |
Spence przed czasem | ![]() ![]() ![]() |
5 | 35.71% |
Brook na punkty | ![]() ![]() ![]() |
5 | 35.71% |
Brook przed czasem | ![]() ![]() ![]() |
1 | 7.14% |
Będzie remis | ![]() ![]() ![]() |
0 | 0% |
Razem | 14 głosów | 100% |
*) odpowiedź wybrana przez Ciebie | [Wyniki ankiety] |
Brook vs Spence jr
|
14-02-2017, 03:36 AM
|
|||
|
|||
RE: Brook vs Spence jr
Kurde, to jest tak kapitalny pojedynek, że głowa mała. Bardzo trudno wskazać mi faworyta, obaj to przecież pięściarze mega unikatowi, którzy w ringu potrafią praktycznie wszystko. Spence Jr jest nieco wyższy i ma sporo większy zasięg ramion i to będzie duży atut po jego stronie. Z kolei Brook potrafi błyskawicznie przejść w półdystans i tam wyprowadzać bardzo mocne ciosy. Nie wiadomo, jak tam Kell zareaguje po tych ciosach Gołowkina. Co prawda, Spence Jr to zupełnie inna siła i inna kategoria wagowa, ale być może w głowie Brytyjczyka coś zostało. Gdybym miał dzisiaj wskazać faworyta postawiłbym na Spence Jr. Oglądałem większość jego pojedynków i w każdym bardzo mi się podobał jego boks. Będzie miał więcej atutów po swojej stronie i na pewno to on będzie miał łatwiej zmarginalizować atuty przeciwnika niż odwrotnie. Po stronie Brooka stoi z kolei doświadczenie takich walk. Sam nie wiem czego się spodziewać. Pojedynek raczej pójdzie na punkty i wtedy sędziowie mogą stanąć po stronie gospodarza przy wyrównanym pojedynku. Ciekawe, jak Errol zachowa się na początku walki. Jeśli wyjdzie do ringu zbyt zdenerwowany, przegra 2-3 pierwsze rundy, potem może być bardzo ciężko odrobić straty.
Ależ ja jestem ciekawy tego pojedynku. To może być walka roku i na dzisiaj czekam chyba mocniej niż na Joshua - Kliczko. Brytyjczycy będą mieli bokserskie święta w kwietniu i maju. |
|||
« Starszy wątek | Nowszy wątek »
|
Użytkownicy przeglądający ten wątek: 2 gości