II turniej WBSS w cruiser
|
13-06-2019, 07:53 AM
|
|||
|
|||
RE: II turniej WBSS w cruiser
Już w najbliższy weekend w Rydze dwie walki półfinałowe. W jednej Tabiti zmierzy się z Dorticosem, natomiast w drugiej nasz Krzysiek Głowacki z gospodarzem, Marisem Breidisem.
W pierwszym pojedynku Dorticos to dość wyraźny faworyt. Mayweather Sr wypowiada się o Tabitim w samych superlatywach, ale robił to samo przed ćwiercfinałem, który Amerykanin wygrał po przeciętnej walce. Dorticos to uznana firma, w mojej opinii nie musi się nawet wspinać na jakiś wyższy poziom. Powinno wystarczyć to co pokazał z Masternakiem w ćwierćfinale. Drugi półfinał dużo ciekawszy: pojedynek o pasy WBO i WBC to typowe 50:50. W mojej opinii Briedis jest delikatnym faworytem, ze względu na to że może w miarę łatwo doprowadzić do brudnej, klinczowanej walki z idącym do przodu Głowackim. W takim pojedynku może być stosunkowo niewiele ciosów, a wtedy łatwiej o gospodarskie sędziowanie. Jeżeli chodzi o same walory bokserskie to wg mnie Krzysiek jest lepszy, do tego wszystko wskazuje na to, że będzie maksymalnie skoncentrowany i przygotowany. Gdyby walka nie odbywała się na Łotwie to byłbym tak samo spokojny o wynik jak przed Własowem, ale że trudno nie brać pod uwagę czynnika lokalizacyjnego to ciężko wytypować wynik. |
|||
« Starszy wątek | Nowszy wątek »
|
Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości