Piłka nożna ogólnie
|
02-08-2017, 07:46 AM
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 02-08-2017 07:59 AM przez Gogolius.)
|
|||
|
|||
RE: Piłka nożna ogólnie
Wiadomo, że większość drużyn będzie za zwiększeniem ilości miejsc bo to znaczy więcej drużyn z hajsem od sponsorów i tv
![]() Podobna dyskusja przewijała się we Włoszech parę lat temu. Zmniejszenie ligi to najlepsza rzecz jaka się mogła przydarzyć. Dla mnie, jako kibica postronnego, Ekstraklasa powinna zostać zmniejszona i to do 14 zespołów. Prędzej pozbyłbym się tych wszystkich bijoków o spadek w poprzednim sezonie jak Piast, Łęczna, Chorzów czy Cracovia, niż dorzucał GKS Katowice czy jakieś inne Zagłębie. Ja odnoszę zupełnie przeciwne wrażenie: to właśnie drużyny z końca Ekstraklasy są tak słabe jak pierwszoligowe, a nie pierwszoligowa szóstka tak mocna jak zaplecze Ekstraklasy. Ale to może kwestia perspektywy. Osobiście chciałbym, żeby górnośląskim klubom wiodło się jak najlepiej i wszystkie bez wyjątku zamledowały się w najwyższej klasie rozgrywkowej, ale z punktu widzenia kibica obserwującego ligę z boku, wolę 14 zespołów walczących na całego od początku do końcu. Wczoraj obejrzałem mecz Stali z Ruchem. I jak pisałem wyżej, to Ruch prezentował poziom 1. ligi, a nie Stal kogoś kto aspiruje do Ekstraklasy. Przeczytałem ten artykuł na weszło, bardzo dobry. |
|||
« Starszy wątek | Nowszy wątek »
|
Użytkownicy przeglądający ten wątek: 112 gości