Piłka nożna ogólnie
|
19-06-2018, 06:32 PM
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 19-06-2018 06:38 PM przez szalonyAli.)
|
|||
|
|||
RE: Piłka nożna ogólnie
Ja ich też widziałem w 1/4 i wcale jakoś specjalnie z tego się nie wycofuję . Mają potencajł na cwierćfinał. Nie rozumiem jednak totalnie co dziś zrobił Nawałka , Spodziewałem się Linettego bądź Góralskiego i jednego napastnika, w obronie zaś Bednarka. Takie ustawienie na Senegal wydawało się najbardziej rozsądne. Jakby coś nie szło to zawsze można dokonać zmiany ustawienia na bardziej ofensywnie, a gdyby szło łatwiej wymieniać piłkarzy .Tymczasem Adam zaszalał zagrał z dwoma napastnikami i jednym defensorem. Jego wybór, ryzykowne , no wiadomo , że mamy klłopoty w defensywie, ale postawił na atak, miał prawo . No właśnie czemu nie atakowaliśmy, przecież mieliśmy ofensywne ustawienie.Tego nie jestem w stanie pojąć . Gdyby zagrał tak jak wskazywał rozsądek, to akcji bramkowych mielibyśmy tyle samo , a w defensywie może gralibyśmy trochę pewniej. W ogóle czemu Cionek , jest Bednarek i Bereszyński ? W ogóle nie rozumiem tej taktyki, wyślismy bardzo ofensywnym skąłdem i graliśmy tak , żeby nie przegrać ? Pokazaliśmy jednak potencjał na ławce. Mamy zmienników , którzy dali jakiegoś kopniaka. Zmiana Bednarka za Kubę miała zapewnie wzmocnienie obrony ;-). Rybus mógł się przesunąć na pomocnika, przecież gra na tej pozycji. Ale no trochę bez sensu. Jak dla mnie taktyka miała się nijak do ustawienia. Mieliśmy ustawienie ofensywnie, a szukaliśmy gry, wogóle k tos pomylił ustawienia. No zabrakło nam serducha też. Ale nadal widzę potencjał. Z Kolumbią musimy pokazać charakter i dyscyplinę , musimy zagrać tak , żeby wygrać .
|
|||
« Starszy wątek | Nowszy wątek »
|
Użytkownicy przeglądający ten wątek: 17 gości