Piłka nożna ogólnie
|
05-07-2018, 06:25 PM
|
|||
|
|||
RE: Piłka nożna ogólnie
Ja mam taki problem z jutrzejszymi ćwierćfinalami, że normalnie byłbym za Urugwajem i Belgią, ale półfinał Francja - Brazylia byłby ozdobą tego turnieju, bo to, moim zdaniem, dwie najsilniejsze kadrowo reprezentacje w tym momencie. To byłby mega hit!
Zdecydowanie najmocniej czekam na mecz Brazylii z Belgią, dwa świetnie grające, ofensywne zespoły. To na papierze ma potencjał nawet mecz mistrzostw. Ja się jaram i chociaż faworytem oczywiście są Canarinhos, to Belgowie sa w stanie spokojnie im się skutecznie postawić. Francja - Urugwaj również szykuje się świetnie. Urugwaj jest świetny na tym mundialu (zagra Cavani?), Francja jeszcze się rozkręca, wiec szanse są wyrównane. Trojkolorowi mają oczywiście zdecydowanie większy ogólny potencjał, ale solidny w defensywie Urugwaj może sprawić niespodziankę. Ogólnie chyba będę neutralny tym razem, choć trochę kciuki będę trzymał za Francję i Brazylię. Ale jak ma któryś z nich odpaść, to niech odpadną oba ![]() W sobotę dziwne te mecze, jak na tę fazę mistrzostw, poziom pewnie będzie słabszy, ale emocje wcale nie muszą być małe. Anglia - Szwecja - Anglia faworytem, ja ich widzę w finale. Ale Szwecja wyeliminowała już Holendrów, Włochów, Niemców i Szwajcarów. Dlaczego mieliby nie pokonać Anglii? Będzie zamknięty mecz, pewnie jedna bramka zadecyduje. Niech wygra lepszy, po rozstrzygnięciu będę trochę smutny, ale też trochę wesoły, bo obu ekipom kibicuję ![]() Podobnie w meczu Rosja - Chorwacja. Chorwacja dużym faworytem, Rosja jest w stanie sprawić niespodziankę (Chorwaci już tradycyjna kupa w gatkach w tej fazie turnieju...), a ja będę po meczu trochę smutny i trochę wesoły. |
|||
« Starszy wątek | Nowszy wątek »
|
Użytkownicy przeglądający ten wątek: 77 gości