Piłka nożna ogólnie
|
04-12-2018, 07:12 PM
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 04-12-2018 07:12 PM przez szalonyAli.)
|
|||
|
|||
RE: Piłka nożna ogólnie
Hiszpania, Francja i Anglia były losowane z tego samego koszyka ;-). Bo nie do końca załapałem tej ironii.
Tak na serio Brzęczek mnie totalnie nie przekonuje . Szkoda chłopaka;-) . Nie skreślam go i nie chodzi nawet o brak doświadczenia. Po pierwsze gdzie Polska liga do lig Europejskich ? Bo drugie selekcjoner to nie trener , niektórzy mówią , że Selekcjoner ma za zadanie dopierać piłkarzy nie trenować , trzymać ich w ryzach . No jasne . No Brzeczek nigdy nie był Selekcjonerem, nigdy nie był selekcjonerem. Nawałka też , ale doświadczenie trenerskie było o wiele no w lidze Polskiej ( a więc niby jest anologia) tyle , że Nawałka pracował przynajmniej jako asystent w kadrze rok czasu. Jak dla mnie zarówno Smuda, Nawałka jak i teraz Brzeczek mają tą samą filozofię , zresztą jak wszyscy Polscy trenerzy. Skąd sukces Nawałki no trafił z piłkarzami i formą. Nawałka miał piłkarzy grających w lepszych klubach i w lepszej formie niż Smuda. Tu i tutaj mieliśmy podobne problemy z ustawieniem, brakiem sił nawet na Euro 2016. Zresztą nawet na Euro 2012 też nie było źle, remis z Grecją , Rosją , gdyby wygrali z Czechami awans. Na Euro 2016: 1:0 Irlandia, Niemcy0:0 , Ukraina 1:0 ,Szwajcaria karne. Jak dla mnie filozofia gry jest cały czas taka sama. Wpływ na wyniki na postawa piłkarzy. Na mundialu mieliśmy piłkarzy w słabszej dyspozycji, w dodatku graliśmy z innymi stylami gry niż Europejskie. Na mundialu pada więcej goli na Euro bo mamy róźne style, a drużyny nie grają między sobą . Jeśli nawet grają w klubach krajowych przeciwko sobie to mamy też inny styl inną stawkę. Zresztą wszystkie mecze w fazie grupowej w których grali przeciwko sobie zespoły z Europy były raczej monotonne , szczególnie gdy spotykały się ze sobą topowe kraje : Dania - Francja , Anglai Belgia , Niemcy - Szwecja . Wyjątkiem była Hiszpania - Portugalia, ale na Euro też padają takie wyniki. Jak dla mnie selekcjonerem kadry powinien zostać selekcjoner, który trenował także inne reprezentację . W Polsce nie mamy w tym wybierać. Więc czemu nie sprawdzić jakiegoś uznanego selekcjonera z zagranicy. Nie zdziwię się jak na euro pojadą Słowenia i Izrael. |
|||
« Starszy wątek | Nowszy wątek »
|
Użytkownicy przeglądający ten wątek: 26 gości