Piłka nożna ogólnie
|
19-02-2013, 07:04 PM
|
|||
|
|||
RE: Piłka nożna ogólnie
Nie wiem ,czy problemem , jeżeli chodzi o grę w naszej reprezentacji nie jest ubezpieczenie naszych zawodników.
Nie mam na ten temat wiedzy , ale są to jedynie moje przypuszczania. Że zawodnicy są nie ubezpieczeni lub ubezpieczeni zbyt nisko i dlatego nie angażują się aby nie złapać na kadrze kontuzji, bo to klub jest ich pracodawcą i wtedy tracą dużą kasę. Wiem ,że taka sprawa jest obecnie ze Świerczokiem ,który na kadrze złapał kontuzję i klub Kaiserslautern domaga się od PZPN odszkodowania a Jakub stracił także wiele w Piaście dokąd jest wypożyczony ponieważ nie miał odpowiedniego ubezpieczenia. Piast także nie chciał płacić za wypożyczenie Świerczoka i jego pensji ,bo stwierdził ,ze zawodnik nie jest zdolny do gry nie z powodu klubu, a z powodu reprezentacji. Taki problem był kiedyś z Czerkawskim i Oliwą , ale oni zażądali ubezpieczeń ,a gdy PZHL im tego nie zapewnił to zwyczajnie odmówili gry. Z Gortatem też był podobny problem. Nikt nigdy ani z PZPN ani zawodnicy nie wypowiadali się oficjalnie na ten temat. |
|||
« Starszy wątek | Nowszy wątek »
|
Użytkownicy przeglądający ten wątek: 23 gości