Piłka nożna ogólnie
|
15-10-2014, 07:59 AM
|
|||
|
|||
RE: Piłka nożna ogólnie
Holandia to w ogole, 3pkt w dwoch meczach... jak ktos przytomnie zauwazyl na jakims portalu, lepiej wyjsc z pierwszych dwoch miejsc bo w barazach jeszcze bedzie Holandia, Niemcy czy Dania ; )
Co do Polaków: mi sie bardziej podobalo niz z Niemcami. Poczatkowy pressing Szkotow torpedowal wszelakie zamiary, ale nie da sie tak grac non-stop. Maczynski przytomnie uderzyl i ogolnie rozegral calkiem niezle zawody. Myslalem ze ten Jedrzejczyk to bedzie niewypal a tu nagle kapitalna asysta do Milika. Mila to powinien regularnie wchodzic na podmeczonego rywala w chwili, gdy trzeba przycisnac. Ogolnie tak konsekwentnie atakujacej Polski co w ostatnich 20minutach to ja dawno nie widzialem, chyba za czasow Leo. Akcja za akcja i starania z kazdej strony. Akcja Mili stadiony swiata, lekkosc i swoboda, ale potem braklo szczescia dwa razy w przeciagu paru sekund (wyrownalo sie do nadmiaru szczescia z Niemcami). Szkoda przespanych minut po strzeleniu gola, no i obrona nam sie rozlazla przy pierwszym golu, trzeba przyznac ze akcja Szkotom wyszla sliczna. I ja tam bledu Szczesnego nie widze, a juz na pewno nie tego ze zawalil i to konkretnie (bo jak rozumiem kubala o pierwszego gola sie czepiasz). Braklo paru cm zeby te pilke wychwycic, taki strzal na czysto z tak bliska prawie zawsze wpadnie. Ja bym sie czepil Piszczka (slaby poczatek, przyspal krycie przy drugiej bramce tyle ze w drugiej polowie podzialal w ofensywie) oraz Szukaly (blad przy pierwszym golu, chyba najmniej pewny obronca). No i mam wrazenie ze Sobota nie wykorzystal szansy jaka byla gra od poczatku. Ogolem wynik gorszy niz gra i dobrze swiadczy ze jest poczucie niedosytu. Jest potencjal i cos sie zaczyna dziac, dwa dobre mecze Polakow w odstepie trzech dni - nie liczac "dwumeczow" z druzynami z ostatnich koszykow, to tego nie grali. Mysle ze 4pkt w piatek bralibysmy w ciemno. Teraz kolejny trudny mecz w Gruzji gdzie nigdy nie wygralismy, czas rozprawic sie z kolejna "klatwa". A co do Niemcow: niemrawa wygrana ze Szkocja, porazka z nami, utrata punktow z Irlandia, cienko choc u nich to tylko i wylacznie wina niskiej skutecznosci. Z nami i Irlandia oddali chyba 50 strzalow i tylko jeden wpadl do siatki... noale to ich problem. |
|||
« Starszy wątek | Nowszy wątek »
|
Użytkownicy przeglądający ten wątek: 20 gości