Piłka nożna ogólnie
|
18-11-2015, 11:40 AM
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 18-11-2015 11:42 AM przez Gogolius.)
|
|||
|
|||
RE: Piłka nożna ogólnie
Nie podoba mi się, że na turnieju będą 24 zespoły. Mundial w 1994 był taki sam i hejtowałem to rozwiązanie, bo dla mnie to wyjście sześciu drużyn z odpowiednim bilansem jest niesprawiedliwe. Dużo zależy od grupy i wyników. Jednocześnie wiem, że nie ma lepszego systemu na 24 drużyny, a 32 zespoły na euro to paranoja. Mimo wszystko wróciłbym do skromniejszych 16-tu zespołów, kiedy to Euro było imprezą piłkarską o najwyższym poziomie (bo średniaków było 2-3 maksymalnie).
Co do koszyków, to z drugiego tylko Włochy wydają się poza zasięgiem. Od Rosji dalej z każdym możemy powalczyć. Z pierwszego koszyka chciałbym Anglię (skoro tak nam idzie dobrze z wyspiarzami) ew. Portugalię. Z czwartego Irlandia Północna i Albania wydają się najsłabsze. Grupa marzeń: Portugalia, Austria, Polska, Albania Grupa śmierci: Francja, Włochy, Polska, Turcja Widzę, że podział na koszyki jest wg UEFA a nie FIFA, gdzie bylibyśmy w ostatnim koszyku jako trzeci zespół od końca ![]() Losowanie 12 grudnia (jakby komuś nie chciało się klikać w link od Martina) |
|||
« Starszy wątek | Nowszy wątek »
|
Użytkownicy przeglądający ten wątek: 61 gości