Piłka nożna ogólnie
|
28-06-2016, 11:05 AM
|
|||
|
|||
RE: Piłka nożna ogólnie
(28-06-2016 12:24 AM)Gogolius napisał(a): IslandiaTo jest właśnie niesamowite, że z tak małej ilości profesjonalistów sklecili coś tak porządnego. Ale biorąc pod uwagę, jak mały jest to kraj to piłkę tam uprawia naprawdę sporo osób: Cytat:A wie pan, ilu jest w ogóle profesjonalnych islandzkich piłkarzy? Niedawno o tym czytałem. Stu. I z nich sklecono reprezentację, która teraz gra z Anglią o ćwierćfinał. Islandia ma 330 tysięcy mieszkańców, z czego 33 tysiące osób przyznają się do tego, że grają w piłkę nożną. 23 tysiące to liczna zarejestrowanych zawodników i zawodniczek, 15 tysięcy z nich to mężczyźni lub chłopcy. Trzy tysiące to dorośli zawodnicy. I w tej grupie jest tylko 100 profesjonalistów – wymienia Ulatowski. całość tutaj (28-06-2016 12:24 AM)Gogolius napisał(a): Dopiero dziś o tym napiszę, choć przyuważyłem to już jakiś czas temu - zmienił się przepis odnośnie rozpoczynania gry? Kiedyś na środku stało dwóch piłkarzy i pierwsze dotknięcie musiało przenieść piłkę na połowę przeciwnika. Teraz zaczyna jeden zawodnik i od razu podaje do tyłu. Ogólnie zmiana na plus, bo przepis bez sensu i jest po prostu łatwiej, ale...czemu tak?Szczerze? To aż do dziś nie wiedziałem o istnieniu takiego przepisu. ![]() A tak poza tym bardzo fajne podsumowanie. ![]() |
|||
« Starszy wątek | Nowszy wątek »
|
Użytkownicy przeglądający ten wątek: 167 gości