Fight Night Champion
|
04-03-2015, 06:55 PM
|
|||
|
|||
RE: Fight Night Champion
Ja to nawet nie śledzę najnowszych tytułów. Na moim PC może tetris pójdzie, a rzucanie 250 zł za jedną grę to zupełnie odpada w moim przypadku. Z dwóch powodów: po pierwsze mnie nie stać, a po drugie jestem na to za skąpy
![]() CD Action kupowałem dopóki nie miałem konsoli. Też bardziej dla gazety. Teraz planuję najnowszy numer kupić, żeby zobaczyć, co się tam zmieniło. Co do książek to zawsze oderwanie się od rzeczywistości i przejście w inny świat. Ja lubię, a jeszcze do tego książki SK mnie zawsze wciągają. Nikt tak nie buduje portretów psychologicznych jak on. Dbanie o szczegóły też jest na niesamowicie innym poziomie. Kolejna rzecz to takie raczej drobiazgi, które "trafiają". Taki głupi przykład z najnowszej książki "Przebudzenie". Swoją drogą ciekawa fabuła, bo obejmuje całe życie głównego bohatera. I to daje fajne perspektywy do smutnego przedstawienia prawdziwej, brutalnej rzeczywistości. Taki drobiazg nic nie wnoszący do historii (no może troszeczkę). Siostrę głównego bohatera poznajemy jako młodą dziewczynkę, jest ładna, szczęśliwa, zdolna i utalentowana. Kiedy dorasta zdaje egzaminy na wielkim poziomie i potem kończy najlepsze studia. Wszystko pięknie. Ale nie u Kinga. Po kilku latach dowiadujemy się, że została zastrzelona przez swojego męża, chociaż miała wykształcenie, kochających dzieci i ogólnie świetlaną przyszłość przed sobą. To daje trochę do myślenia. Mnie zamurowało i tak ze dwie godziny o tym myślałem. Takich smaczków jest o wiele wiele więcej. Dziś cieszę się z tych książek, plany są spore, a kto wie, będę jechał w weekend do domu, bus zderzy się z tirem i wszystko weźmie w łeb. Jego książki naprawdę bolą i dają do myślenia. Są za... prawdziwe i rzeczywiste (mimo, że to podobno horrory..). Straszą, bo nie opowiadają o potworach, ale o ludziach. Spora dygresja, ale nie mogłem się powstrzymać, sorry ![]() Tak wygląda moja kolekcja, bez dwóch tytułów ![]() http://scr.hu/2fdt/nnqpx http://scr.hu/2fdt/vak13 |
|||
« Starszy wątek | Nowszy wątek »
|
Użytkownicy przeglądający ten wątek: 2 gości