Ankieta: Kto wygra walkę wieczoru? Ankieta jest zamknięta. |
|||
Fury przed czasem | 0 | 0% | |
Fury na punkty | 1 | 11.11% | |
Wilder przed czasem | 7 | 77.78% | |
Wilder na punkty | 0 | 0% | |
Będzie remis | 1 | 11.11% | |
Razem | 9 głosów | 100% |
*) odpowiedź wybrana przez Ciebie | [Wyniki ankiety] |
Deontay Wilder vs Tyson Fury (1.12.2018)
|
02-12-2018, 07:45 PM
|
|||
|
|||
RE: Deontay Wilder vs Tyson Fury (1.12.2018)
Spodziewałem się wygranej Furego na punkty, i dla
mnie tą walkę wygrał, oprócz rund z knockdownami dałem Wilderowi dwie inne rundy i to było na tyle. Fury bardzo dobrze szkolił Wildera z dziedziny techniki podobało mi się jego nieustanne balansowanie tułowiem cały czas ta głowa chodziła w lewo i prawo, Wilder nie trafiał z ciosami, nie mógł nawet bliżej podejść do Furego aby te ciosy dochodziły, Fury łatwo schodził z linii ciosu w środkowej części walki która należała do niego płynnie operował podwójnym jabem czy też prostym te ciosy dochodziły do Wildera, prawy prosty zrobił mu ładną śliwę na koniec walki pod lewym okiem, i tymi ciosami Fury punktował. Pierwszy knockdown, dość nieszczęśliwy w tył głowy w newralgiczne miejsce, drugi w 12 rundzie, błąd Furego był odkryty za bardzo, to że nie mógł się przez chwile podnieść to już była sprawa tego ciosu gdy już leciał na matę. Gdyby nie ten cios by szybciej się podniósł ale i tak wielka determinacja Cygana. Remis ogłoszony tylko po to aby ostatni pas nie poleciał do Wielkiej Brytanii oraz po to aby zrobić rewanż i na nim ponownie zarobić. 115:111 dla Wildera, to jakiś ślepiec. Miałem nadzieję przed werdyktem że wygrał Fury i to on w kwietniu zmierzy się z AJ'm. Zapewne będzie rewanż Wildera z Furym tym razem w w Wielkiej Brytanii, a jego wygrany będzie na jesień 2019 roku rywalem Joshuy. Z punktu swojego widzi mi się, to zobaczył bym z miłą chęcią walkę Furego ze świetnym wczoraj Ortizem. Fury świetny gość, i jak kiedyś go niedoceniałem to teraz jestem jego Fanem. Pozdrawiam. |
|||
« Starszy wątek | Nowszy wątek »
|
Użytkownicy przeglądający ten wątek: 2 gości