Fajne filmy, które polecacie
|
19-12-2019, 08:21 AM
|
|||
|
|||
RE: Fajne filmy, które polecacie
Od ostatniego wpisu obejrzałem "Jokera" - długo byłem przekonany, że Phoenix ma Oscara w kieszeni, ale ponoć Lighthouse i Dafoe mogą mu poważnie zagrozić. Muszę nadrobić. Sam "Joker" świetny, trochę zbyt dosłowny w niektórych momentach, ale to są drobiazgi. Film położony na barkach Phoenixa, który po prostu dał radę.
Kraina Lodu 2 - jestem fanem jedynki, z ochotą poszedłem na dwójkę. Film minimalnie nie spełnił moich oczekiwań: jest świetnie animowany (poza typową live-action'ową grafiką jak w nowym Królu Lwie to absolutnie nowa jakość w kinie), przyjemny w odbiorze, a jedyne co zgrzyta to fabularne sprzeczności z jedynką + ogółem jedynka jest filmem ciut lepszym.Ale i tak warto. Knives out (Na noże) - byłem wczoraj i jestem zachwycony. Dali się Craigowi pobawić rolą i zaszalał perfekcyjnie (co jednocześnie trochę obrazuje, że w Bondach już chłop nie daje 100% z siebie bo jest tam taki trochę przygaszony). Ana de Armas słodka, cała reszta uznanych aktorów na swoim miejscu. Świetna obsada + kapitalny scenariusz z czterema twistwami. Jak po 40 minutach seansu rozwiązano zagadkę kryminalną i odnaleziono mordercę to pomyślałem, że musi być w tym filmie coś więcej skoro jest skontruowany w taki sposób. I jest w nim dużo, dużo więcej bo akcja jest zakręcona jak baranie rogi. Polecam z całego serducha. Pojutrze domknę Gwiezdne Wojny idąc do kina z najmniejszymi oczekiwaniami od 14 lat więc pewnie ocena będzie najlepsza z dotychczasowych. A w sobotę maraton z Wiedźminem ![]() |
|||
« Starszy wątek | Nowszy wątek »
|
Użytkownicy przeglądający ten wątek: 6 gości