Dawid Kostecki
|
03-07-2013, 09:11 PM
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 03-07-2013 09:13 PM przez Sander.)
|
|||
|
|||
RE: Dawid Kostecki
(03-07-2013 08:51 PM)Matys napisał(a): Obraza premiera nie jest ścigana z urzędu, musiałby premier wnieść prywatne oskarżenie o zniewagę. Brawo, świetny post i zgadzam się absolutnie. |
|||
03-07-2013, 09:24 PM
|
|||
|
|||
Uwierz mi, że akurat w wiadomości to ja nie wierzę, ale w każdej nawet plotce choć trochę prawdy się kryję. .Faktycznie trochę dziecinada, ale podam ci przykład chłopaka, którego znam osobiście. Otóż to kiedyś "przez przypadek" znaleźli u niego dwa ukradzione produkty z biedronki. Chłopak dostał rok więzienia, bo jak podkreślił sędzia "zrobił to z zimną krwią i z pełnym rozmysłem".
Gwałciciel powinien albo spędzić całe życie za kratkami jeśli był "psychiczny", a jeśli nie to powinien resztę życia spędzić w psychiatryku. Dobra, zakończmy ten temat, bo nie wiem czemu, ale zawsze jak mówię o polskim prawie to się denerwuję Co do kosteckiego to masz 100% racji, jak można prowadzić względnie normalne życie, on sam sobie robi pod górkę. Czyżby boks był mało płatny u Wasyla i jego chłopcy nie mają co do gara włożyć? |
|||
03-07-2013, 09:36 PM
|
|||
|
|||
To było powiązane. W burdelu Cygana 'pracowały' krewne rywali naszych orłów głównie Czechów i Słowaków. Gdy wpadali w odwiedziny to przy okazji walczyli na Wojaku.
|
|||
03-07-2013, 09:38 PM
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 03-07-2013 09:40 PM przez Adammobp.)
|
|||
|
|||
Matys, uprzedziłeś mnie, miałem napisać posta w podobnym tonie, ale ty już to uczyniłeś za mnie Niezły jesteś.
Jak tylko zobaczyłem, że kubala napisał o karze 5 lat pozbawienia wolności za obrazę premiera, to zobaczyłem, że facet o prawie ma takie pojęcie jak Mike Tyson o Arturze Szpilce, a i fakty poprzekręcał (proszę się nie obrażać, ale taka prawda ). Co do sprawy związanej ze znieważeniem głowy państwa (nie premiera), nie będę komentował. Co do chleby - sama kradzież chleba nie stanowi przestępstwa. Chyba, że byłby to chleb ze złota Co do sprawy zgwałcenia, to czyn okrutny i haniebny. Ale sąd postąpił zgodnie z prawem. Cytat:Jeżeli w czasie popełnienia przestępstwa zdolność rozpoznania znaczenia czynu lub kierowania postępowaniem była w znacznym stopniu ograniczona, sąd może zastosować nadzwyczajne złagodzenie kary. Zresztą, to łatwo tak pochopnie wydawać opinie, jak się nie zna stanu faktycznego. EDYCJA: kubala, zależy jaką wartość miały te produkty. Bo jak ukradł jakieś 2 butelki piwa, albo 2 wódki, to znowu nam bajki opowiadasz |
|||
03-07-2013, 09:43 PM
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 03-07-2013 09:47 PM przez Matys.)
|
|||
|
|||
A nie włamał się przypadkiem do tej biedronki? Nie miał czasem już wcześniej "przygód" z wymiarem sprawiedliwości? Jakiej wartości były te dwa produkty? Na dodatek jeśli dostał rok więzienia to nie wierzę, że bez zawiasów...
Na pewno patologie się zdarzają, ale przy takiej ilości spraw rocznie, obładowaniu sądów, to z czystego rachunku prawdopodobieństwa wynika, że gdzieś się rypną. Problemem tak naprawdę są np. przedłużające się w nieskończoność tymczasowe aresztowania, ale nie chcę już wnikać A więzienia są przepełnione, więźniowie skargi piszą i odszkodowań dochodzą (i dostają!), więc jak piszę - trzeba się mocno postarać by trafić za kratki. |
|||
04-07-2013, 07:59 AM
|
|||
|
|||
Panowie, jestem prostym chłopem ze wsi, bardzo się wypisać nie umiem, mam prawo prawa nie znać. Nie znam na pamięc Konstytucji, nie znam na pamięć kodeksu karnego, ale na typowy chłopski rozum wydaje mi się ono dziwne i nielogiczne.
A ten chłop, to nie wiem czy miał jakieś problemy z prawem, może kiedyś jakiego "Leśnego Dzbana" gwizdnął, ale raczej nic więcej. |
|||
08-07-2013, 07:41 PM
|
|||
|
|||
Zdjęcie z wakacji Kosteckiego. |
|||
08-07-2013, 07:53 PM
|
|||
|
|||
Aktualne? Jakiś taki mało podobny. Młody się wydaje.
|
|||
08-07-2013, 07:55 PM
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 08-07-2013 07:55 PM przez BMH.)
|
|||
|
|||
Aparacik pod cela hehe, nie ma tak najgorzej. Oby szybko wyskoczyl
|
|||
09-07-2013, 09:00 AM
|
|||
|
|||
@Sander
To zdjęcie profilowe z jakiegoś konta na FB wypuścić Kosteckiego czy jakoś tak. Nie wiem czy jest aktualne, ale wydaje mi się, że tak. Po prostu tak światło pada na jego twarz. |
|||
« Starszy wątek | Nowszy wątek »
|
Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości