Andy Ruiz Jr
|
21-09-2016, 10:18 AM
|
|||
|
|||
RE: Andy Ruiz Jr
Żenujące - a liczyłem na bardzo ciekawe starcie. Następni, którzy boją się stracić zero w rekordzie. Powinny być jakieś wysokie kary narzucone z góry przez wszystkie federacje za takie nieuzasadnione wycofywanie się z walk.
|
|||
21-09-2016, 02:21 PM
|
|||
|
|||
Walka grubaska z Lawrence:
|
|||
21-09-2016, 07:05 PM
|
|||
|
|||
Grubaska... Ruiz wygląda dziwnie. Jest gruby, ale chudy. Wygląda to tak, jakby duża część dawnej słoniny zniknęła ale mięśnie jeszcze nie wyrosły. W efekcie facet jest otoczony grubą warstwą zbędnej, wiszącej na nim skóry, z lekką tylko warstwą tłuszczu. Niestety patrząc pod kątem boksu facet wygląda średnio i moim zdaniem nie ma co wychodzić nie tylko do ścisłej czołówki, ale nawet do zaplecza pokroju Szpilki. Jeśli chce poważnie myśleć o walkach na najwyższym poziomie, to takich gości jak Lawrence musi wykańczać najdalej do 5 rundy a nie wozić się z nimi przez 10. Za to teraz rozumiem, czemu odwołał walkę z Furym. Po prostu przy takiej dyspozycji Andyego ta walka nie miałaby dla niego sensu i zostałby w niej co najmniej wypunktowany.
|
|||
21-09-2016, 11:01 PM
|
|||
|
|||
Thompson już się zadeklrował, że zastąpi Andy'ego więc może Hughie nie zostanie na lodzie.
|
|||
22-09-2016, 05:27 PM
|
|||
|
|||
Cytat:Ruiz Jr: odmówiłem walki z Furym, bo mój menadżer chciał mnie okraśćW tym sporcie jest tak, że wszystko ciężko weryfikować. I nie wiem czy to prawda, czy po prostu jakaś głupia wymówka Meksykanina. |
|||
22-09-2016, 06:20 PM
|
|||
|
|||
Może być z nim tak samo jak ze Solisem (Kubańczyk był bardziej utalentowany)
gość po prostu nie chce zrezygnować ze żarcia, więc KFC aniżeli treningòw, Hughie Fury nie jest w końcu bumem czy Journeymanem, i Ruiz speniał utratą zera w rekordzie. |
|||
09-10-2016, 05:46 PM
|
|||
|
|||
Bob Arum potwierdził w rozmowie z Radio LIVE, że jest już przesądzone, iż dojdzie do walki o wakujący pas WBO wagi ciężkiej pomiędzy Andym Ruizem (29-0, 19 KO) i Josephem Parkerem (21-0, 18 KO). Tytuł World Organization na razie należy jeszcze do Tysona Fury'ego, który jednak w najbliższych dniach powinien stracić swoje trofeum.
- Ta walka się odbędzie - powiedział promujący Ruiza szef grupy Top Rank. - Rozmawiałem już o tym z [promotorem Parkera] Deanem Lonerganem. Trochę różnimy się w kwestiach finansowych, ale jestem pewien, że to dogadamy. - Federacja WBO się zgodziła, wszyscy się zgodzili, zostaną wyznaczeni kompletnie neutralni sędziowie. Andy jest całkiem zadowolony, że będzie boksował o pas w Nowej Zelandii, to żaden problem - dodał Arum, zaznaczając, że ze względu na fakt, iż trener Ruiza Abel Sanchez w grudniu będzie musiał poświęcić się pracy z Gienadijem Gołowkinem, pojedynek zakontraktowany zostanie prawdopodobnie na styczeń. |
|||
09-10-2016, 06:15 PM
|
|||
|
|||
Ciekawe. Wyjątkowo rzadko mamy do czynienia z zestawieniem dwóch przyszłych gwiazdorów, którzy jeszcze nie osiągnęli apogeum swego potencjału. Zwykle chroni się takich powolutku zwiększając poziom trudności, aby przypadkiem nie spalili się przedwcześnie.
|
|||
09-10-2016, 08:36 PM
|
|||
|
|||
Jedyny problem to data, jeden chce stycznia bo Sanchez/Golovkin, a drugi grudnia, bo sponsor w Nowej Zelandii może wyłożyć fajny hajs w 2016 ale nie w 2017 roku.
Tak czy siak zestawienie ciekawe, choć jak dla mnie żelaznym faworytem Parker, dla którego to powinna być formalność. Nie wierzę w Ruiza, a bardzo wierzę w Parkera. |
|||
10-10-2016, 01:18 PM
|
|||
|
|||
Arum powiedział że walka odbędzie się prawdopodobnie w połowie stycznia.
|
|||
« Starszy wątek | Nowszy wątek »
|
Użytkownicy przeglądający ten wątek: 2 gości